Korian

Korian is de grootste private aanbieder van ouderenzorg in ons land. Ze bieden een oplossing voor elke zorgbehoefte, zowel in residentiële ouderenzorg als voor mensen die thuis ondersteuning nodig hebben. Dit laatste realiseren ze door thuiszorg, huishoudelijke hulp, kraamzorg en volledige omkadering aan te bieden. Korian was de eerste in de ouderenzorg die het prestigieuze 'Top Employer 2023' certificaat behaalde.


VRAAG AAN TORGO


De verwachtingen van de bewoners en hun naasten zijn door de jaren heen geëvolueerd. Zij vragen meer autonomie en meer flexibiliteit in de dienstverlening. Tevens wordt een verhoging van de zorgzwaarte in de huizen vastgesteld. Dit tegen een achtergrond van krapte op de arbeidsmarkt en medewerkers die ook op hun buurt meer autonomie en flexibiliteit verwachten van hun werkgever. Als trendsetter en initiatiefnemer in de ouderenzorg vroeg Korian om samen met de sociale partners een nieuw organisatiemodel voor de toekomst uit te denken én te implementeren als antwoord op deze uitdagingen.


ONZE AANPAK 


In een eerste fase van het project werden via een constructief interdisciplinair overleg tussen directie, management, medewerkers en vertegenwoordigers van de verschillende sociale partners de krijtlijnen uitgewerkt van dit toekomstige organisatiemodel. 

In een tweede fase werd ondersteuning op maat aangeboden aan de huizen die het nieuwe model doorvertalen naar hun eigen werking. Dit bestond in het aanbieden van begeleiding aan directieleden en (coördinatie)teams maar ook in het begeleiden en faciliteren van teammeetings. Indien nodig werden (inter)persoonlijk coaching gesprekken gevoerd.


"zeer open communicatie over de projectstappen en mogelijke hindernissen en bereidheid om flexibel om te gaan met de milestones zoals vooropgesteld, zodat er kan aangepast worden aan de dagdagelijkse realiteit"

-- Sophia Peters, COO Korian Group --


Het was voor mij heel fijn dat ik met een ervaren iemand kon afstemmen over hoe ik deze implementatie het beste kon aanpakken alsook geruststellend te weten dat ik steeds op iemand kon terugvallen. De tips en tricks die ik ontving waren heel praktisch. 

Door de implementatie van deze nieuwe manier van (samen)werken is er rust gekomen in ons huis en merken wij op vele vlakken verbetering.

-- Lisette Convents, wzc Sint-Jozef --


Korian

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x