KU Leuven - HR team

De KU Leuven personeelsdienst verleent advies en ontwikkelt beleid, instrumenten en competenties inzake personeelsbeleid voor alle 13.000 medewerkers en ondersteunt de faculteiten, departementen en diensten waarin ze werken. Het HR-team van KU Leuven ondersteunt de circa 110 entiteiten binnen KU Leuven op vlak van rekrutering en jobmatching en -crafting, het opzetten van opleidings- en (loopbaan)ontwikkelingsinitiatieven, het verlenen van advies omtrent feedback, promotiebeleid en welzijn. Via het faciliteren van trajecten ondersteunen ze de faculteiten, departementen en diensten ook in hun team- en organisatieontwikkeling.


VRAAG AAN TORGO


Het HR team is vaak betrokken bij het zelf uitvoeren en/of begeleiden van organisatie-ontwikkelingstrajecten binnen de KU Leuven. De doorvertaling hiervan binnen de eigen werking van het HR team dient geconcretiseerd te worden en dit voor de diversiteit van projecten waarin zij betrokken zijn: hoe zorgen we ervoor dat de trajecten die we faciliteren kwaliteitsvol en smoothly verlopen en hoe laten we de verschillende HR-rollen doorheen deze trajecten op de best mogelijke manier samenwerken.

ONZE AANPAK 


Na het creƫren van een gedeelde taal en uitlijnen van de visie werden de verschillende bestaande processen opgedeeld volgens types en schalen van organisatieontwikkeling. In co-creatie met alle leden van het team werden de huidige uitdagingen en manier van werken in kaart gebracht en dit voor de verschillende procestypes. Hierna werd het gewenste proces gedetailleerd uitgewerkt inclusief tools, kwaliteitscriteria, deliverables en verantwoordelijkheden van alle stakeholders voor elke stap van het proces. Het traject werd afgerond met een transitieplan om van de huidige werking naar de gewenste werking te evolueren.









Fijn om met Torgo een vertrouwde en ervaren partner te hebben om onze eigen werking en processen verder te optimaliseren. Als HR-team hebben we uiteraard zelf heel wat expertise aan boord, maar een externe procesbegeleider en klankbord is echt helpend in de oefening om eigen processen onder de loep te nemen. Torgo is ondertussen ook erg vertrouwd met de KU Leuven-context en hun aanpak, onderbouwing en manier van werken past goed bij onze werking. Bovendien is er ook de persoonlijke klik, wat ook erg belangrijk is om zulke trajecten te doen slagen.

-- Ann Schillemans, HR Talent & Ontwikkeling -- 


KU Leuven - HR team

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x